Activiteiten

Ontdek de boerderij en de streek

De boer op

Onze actieve hoeve met melkvee is gelegen aan de overkant van de straat. Hier kunnen jullie meeleven en/of meehelpen met de boerderij activiteiten. De kinderen kunnen zich uitleven met go-carts en fietsen.

Het strokasteel

Op elk ogenblik kan je bij ons in het strokasteel spelen, zo zal je je geen moment vervelen. Jong en oud kunnen zich hier uitleven.De Alfonsinekar

Bij mooi weer nemen we jullie graag mee voor een ritje met de Alfsoninekar langs de Haspengouwse akkers. Hilda geeft als landbouwgids graag wat meer uitleg over de verschillende teelten en bezienswaardigheden die we op onze rit tegenkomen.

Krui'wandelen

Verken Haspengouw vanuit een gepimpte kruiwagen. Er is ook een gemotoriseerde versie beschikbaar om zonder moeite de Haspengouwse hellingen te trotseren.
Een luxe kruiwagen kan je huren aan 15 euro, een gemotoriseerde aan 25 euro.
Ook voor niet gasten!
Meer infoOp ontdekking

Onze prachtige streek heeft heel wat te bieden. De regio verkennen kan al wandelend, fietsend of ook met de Vespa. Om een mooie wandeling uit te stippelen, klik hier. De Alfonsinehoeve is gelegen langs het fietsroutenetwerk nummer 158. Om een fietsroute te plannen, klik hier. Bekijk ook zeker eens de fietsparadijs Limburg app.


Kerken en kastelen

De doorkijkkerk 'reading between the lines' van Gijs Van Vaerenbergh is een architecturale parel in Borgloon en is zeker een bezoekje waard. Ook een bezoek aan het kerkje van Veulen is een aanrader. Het prachtig beschilderde cassettenplafond is een unicum in het Vlaamse kerken-landschap. Ook het historisch kasteel van Hex bevindt zich op 3km van de Alfonsinehoeve.

Steden in de buurt

Ontdek de historische steden in de buurt van de Alfonsinehoeve. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, het begijnhof in Sint-Truiden en het kleine en gezellige Borgloon, zijn slechts enkele van de mooie bezienswaardigheden. Voor meer info kan je terecht op de website van toerisme Limburg.